NOUTATI

MINISTERUL SANATATII A APROBAT:

 

 - modificarea, completarea tematicilor si bibliografiilor pentru examenul de grad profesional specialist si principal pentru biologi, biochimisti si chimisti;

 

 - introducerea de noi specialitati:

      - embriologie;

      - management al Calitatii in laboratoarele medicale.

 


 

TITLUL DE MEDICAL IN UE

REZUMAT STUDIU PRIVIND TITLURILE ŞI CALIFICĂRILE SPECIALIŞTILOR DIN LABORATOARELE MEDICALE DIN STATELE MEMBRE ALE UNIUNII EUROPENE


 

CALIFICĂRI  PROFESIONALE  ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ:

 

Directiva 36/CE/2005 a PARLAMETULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI din 7 septembrie 2005 privind recunoaşterea calificărilor profesionale stabileşte condiţiile de acces la aceeaşi profesie şi de exercitare a aceleiaşi profesii într-un stat membru al Uniunii Europene.

OBBCSSR este în România autoritate competentă  de reglementare a exercitării profesiilor de biolog, chimist şi biochimist în sistemul sanitar conform legii 200/2004 .

citeste aici continuarea...

 

Art.13 Condiţiile de recunoaştere, Directiva 36/CE/2005

 

Art.14 Măsuri de compensare, Directiva 36/CE/2005

 

Până în prezent biologii, biochimiştii şi chimiştii  din România au solicitat să lucreze în sistemul sanitar din Italia, Anglia şi Franţa. Ceea ce trebuie să  cunoască biologii, biochimiştii si chimiştii  care doresc să  lucreze în aceste ţări sunt  următoarele:

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Italia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Anglia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în FranţaOBBCSSR

Conferinta Nationala

PRIMUL ANUNT

A XII-A CONFERINTA NATIONALA A OBBCSSR

 

CONFERINȚA NAȚIONALĂ A OBBCSSR VA AVEA LOC ÎN DATA DE 11 NOIEMBRIE 2017 ÎN SALA ATLAS 1+2, HOTEL RADISSON BLU, CALEA VICTORIEI NR. 63 - 81, BUCUREȘTI ÎNTRE ORELE 9,00 – 17,00.

 

TEMA CONFERINȚEI
”ARMONIZAREA PREGĂTIRII PROFESIONALE ÎN MEDICINA DE LABORATOR”

 

CONFERINȚA OBBCSSR ESTE CREDITATĂ CU 16 CREDITE EMC ÎN PROGRAMUL DE PREGĂTIRE PROFESIONALĂ CONTINUĂ. EVENIMENTUL ÎȘI PROPUNE DEZBATEREA ȘI CLARIFICAREA UNOR ASPECTE IMPORTANTE REFERITOARE LA ARMONIZAREA PREGĂTIRII SPECIALIȘTILOR ÎN MEDICINA DE LABORATOR.

 

INVITAȚI

DR. GILBERT WIERINGA - MAREA BRITANIE
DR. BERNARD GOUGET – FRANȚA
PROF. UNIV. DR. GABOR KOVACS – UNGARIA
PROF. UNIV. DR. BOGDAN SOLNICA – POLONIA
PROF. UNIV. DR. DALIUS VITKUS – LITUANIA
CONSILIER PENTRU AFACERI EUROPENE OANA SALOMIA – ROMÂNIA MINISTERUL EDUCAȚIEI
PROF. UNIV. DR. MINODORA DOBREANU - ROMÂNIA
PROF. UNIV. DR. IOANA BRUDASCA - ROMÂNIA

 

DETALII ÎNSCRIERE:

ÎNSCRIERILE SE FAC ÎN BAZA FORMULARULUI DE ÎNSCRIERE CARE VA FI DISPONIBIL PE SITE-UL OBBCSSR www.obbcssr.ro DUPĂ DATA DE 01.09.2017 ȘI A TAXEI DE PARTICIPARE .

 


 


FORMULARUL DE ÎNSCRIERE TREBUIE COMPLETAT SI TRANSMIS ÎMPREUNĂ CU DOVADA PLĂȚII ULTERIOR PE FAX 021 / 313 44 70 SAU PE E-MAIL conferinta.obbcssr@gmail.com SAU obbcssr@gmail.com.

 


 


TAXA DE PARTICIPARE LA CONFERINȚĂ DE 150 LEI SE VA ACHITA ÎN CONTUL OBBCSSR RO 96 BRDE 445 SV 259 457 344 50 SUCURSALA BRD DOROBANȚI. TAXA INCLUDE PARTICIPAREA LA CONFERINȚĂ, DIPLOMA DE PARTICIPARE, MAPA CONFERINȚEI (PIX SI BLOC NOTES), PAUZA DE CAFEA.

 


 


ÎNSCRIEREA LA CONFERINȚA OBBCSSR SE FACE ÎNCEPÂND CU DATA DE 01.09.2017 PÂNĂ LA EPUIZAREA LOCURILOR DISPONIBILE ALE SĂLII (500 LOCURI). NU SUNT LUATE ÎN CONSIDERARE SOLICITĂRILE DE ÎNSCRIERE LA CONFERINȚĂ PRIMITE LA SEDIUL CENTRAL ÎNAINTE DE ACEASTĂ DATĂ.

 BROȘURA ”ARMONIZAREA PREGĂTIRII SPECIALIȘTILOR ÎN MEDICINA DE LABORATOR” - 50 LEI CREDITATĂ CU 24 DE CREDITE EMC ÎN PROGRAMUL DE PREGĂTIRE PROFESIONALĂ CONTINUĂ VA FI DISPONIBILĂ LA VÂNZARE PENTRU PARTICIPANȚII LA CONFERINȚĂ.

 

AGENDA PRELIMINARA

PRELIMINARY AGENDA