NOUTATI

 

LEGEA DE REGLEMENTARE


 

CONCENTRAREA UNOR SPECIALITATI

PROFESII MEDICALE

REVISAL SI OCUPATII MEDICALE

CHIMISTI MEDICALI

   »Importanta chimistilor medicali

BIOCHIMISTI MEDICALI

   »Importanta biochimistilor medicali

BIOLOGI MEDICALI

   »Importanta biologilor medicali

 


 

ACTIUNI ARMONIZARE

 

CALIFICĂRI  PROFESIONALE  ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ:

 

Directiva 36/CE/2005 a PARLAMETULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI din 7 septembrie 2005 privind recunoaşterea calificărilor profesionale stabileşte condiţiile de acces la aceeaşi profesie şi de exercitare a aceleiaşi profesii într-un stat membru al Uniunii Europene.

OBBCSSR este în România autoritate competentă  de reglementare a exercitării profesiilor de biolog, chimist şi biochimist în sistemul sanitar conform legii 200/2004 .

citeste aici continuarea...

 

Art.13 Condiţiile de recunoaştere, Directiva 36/CE/2005

 

Art.14 Măsuri de compensare, Directiva 36/CE/2005

 

Până în prezent biologii, biochimiştii şi chimiştii  din România au solicitat să lucreze în sistemul sanitar din Italia, Anglia şi Franţa. Ceea ce trebuie să  cunoască biologii, biochimiştii si chimiştii  care doresc să  lucreze în aceste ţări sunt  următoarele:

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Italia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Anglia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Franţa

 OBBCSSR

Conditii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist si chimist in Franta

În Franţa doar medicii (medecin biologiste) şi farmaciştii (pharmacien biologiste) sunt autorizaţi să lucreze în Laboratoarele de Analize Medicale publice sau private.

Autoritatea competentă de reglementare a exercitării profesiei de biolog, biochimist şi chimist în sistemul sanitar din Franţa este Centre National de gestion, Commissions d autorisation d exercice.

Printre documentele solicitate de statul francez se cere şi “une declaration de l’autorite competente de cet Etat, datant de moins d’un an, attestant de l’ábsence de sanctions”, dovezi că aţi lucrat cel puţin 3 ani de zile fără întrerupere în ultimii 10 ani în domeniu, fără sancţiuni.

 

Sursa: www.cng.sante.fr 

 

În acest moment conform legislaţiei în vigoare pentru a fi înregistrat în Franţa solicitantul trebuie să prezinte Lista  cu documentele solicitate de autoritatea competentă din Franţa:

» pagina 1

» pagina 2