NOUTATI

 

LEGEA DE REGLEMENTARE


 

CONCENTRAREA UNOR SPECIALITATI

PROFESII MEDICALE

REVISAL SI OCUPATII MEDICALE

CHIMISTI MEDICALI

   »Importanta chimistilor medicali

BIOCHIMISTI MEDICALI

   »Importanta biochimistilor medicali

BIOLOGI MEDICALI

   »Importanta biologilor medicali

 


 

ACTIUNI ARMONIZARE

 

CALIFICĂRI  PROFESIONALE  ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ:

 

Directiva 36/CE/2005 a PARLAMETULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI din 7 septembrie 2005 privind recunoaşterea calificărilor profesionale stabileşte condiţiile de acces la aceeaşi profesie şi de exercitare a aceleiaşi profesii într-un stat membru al Uniunii Europene.

OBBCSSR este în România autoritate competentă  de reglementare a exercitării profesiilor de biolog, chimist şi biochimist în sistemul sanitar conform legii 200/2004 .

citeste aici continuarea...

 

Art.13 Condiţiile de recunoaştere, Directiva 36/CE/2005

 

Art.14 Măsuri de compensare, Directiva 36/CE/2005

 

Până în prezent biologii, biochimiştii şi chimiştii  din România au solicitat să lucreze în sistemul sanitar din Italia, Anglia şi Franţa. Ceea ce trebuie să  cunoască biologii, biochimiştii si chimiştii  care doresc să  lucreze în aceste ţări sunt  următoarele:

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Italia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Anglia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Franţa

 OBBCSSR

CALIFICARI PROFESIONALE IN UNIUNEA EUROPEANA

OBBCSSR este în România autoritate competentă  de reglementare a exercitării profesiilor de biolog, chimist şi biochimist în sistemul sanitar conform legii 200/2004.

 

Toate cererile de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist, chimist  intr-un stat membru al UE sunt  direcţionate prin IMI către autoritatea competentă din ţara de origine.

 

Ordinul Biologilor, Biochimiştilor şi Chimiştilor în sistemul sanitar din România (OBBCSSR) este parte a Informational Internal Market (IMI) şi răspunde tuturor cererilor de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist, chimist  in ţări membre ale UE.

 

Profesiile de biolog, biochimist, chimist  nu sunt reglementate  la nivelul UE prin Directivă sectorială aşa cum sunt reglementate profesiile de medic, medic dentist, asistent medical şi moaşă, farmacist.

 

Fiecare tara are propriile reglementari de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist si chimist in sistemul sanitar pe care biologii, biochimiştii şi chimiştii din România care doresc sa lucreze în aceste ţări trebuie să le cunoască si să le respecte.

 

Biologii, biochimiştii si chimiştii  din România care doresc să lucreze în ţările membre ale UE trebuie sa cunoască si sa îndeplinească cerinţele din Directiva 36/CE/2005 a Parlamentului  European şi a Consiliului din 7 septembrie 2005 privind recunoaşterea calificărilor profesionale, în mod special art.13 privind condiţiile de recunoaştere şi art.14 măsuri de compensare.