NOUTATI

 

LEGEA DE REGLEMENTARE


 

CONCENTRAREA UNOR SPECIALITATI

PROFESII MEDICALE

REVISAL SI OCUPATII MEDICALE

CHIMISTI MEDICALI

   »Importanta chimistilor medicali

BIOCHIMISTI MEDICALI

   »Importanta biochimistilor medicali

BIOLOGI MEDICALI

   »Importanta biologilor medicali

 


 

ACTIUNI ARMONIZARE

 

CALIFICĂRI  PROFESIONALE  ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ:

 

Directiva 36/CE/2005 a PARLAMETULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI din 7 septembrie 2005 privind recunoaşterea calificărilor profesionale stabileşte condiţiile de acces la aceeaşi profesie şi de exercitare a aceleiaşi profesii într-un stat membru al Uniunii Europene.

OBBCSSR este în România autoritate competentă  de reglementare a exercitării profesiilor de biolog, chimist şi biochimist în sistemul sanitar conform legii 200/2004 .

citeste aici continuarea...

 

Art.13 Condiţiile de recunoaştere, Directiva 36/CE/2005

 

Art.14 Măsuri de compensare, Directiva 36/CE/2005

 

Până în prezent biologii, biochimiştii şi chimiştii  din România au solicitat să lucreze în sistemul sanitar din Italia, Anglia şi Franţa. Ceea ce trebuie să  cunoască biologii, biochimiştii si chimiştii  care doresc să  lucreze în aceste ţări sunt  următoarele:

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Italia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Anglia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Franţa

 OBBCSSR

autorizatie

AUTORIZATIA DE LIBERA DE LIBERA PRACTICA

 

     Conform art. 3 alin. 1 din Legea 460/2003, exercitarea profesiunilor de biolog, biochimist si chimist în sistemul sanitar se face pe baza Autorizatiei de libera practica. care se acorda de Ministerul Sanatatii, prin Directiile de Sanatate Publica judetene sau a Municipiului Bucuresti, pe baza:

  • Actelor solicitate de DSP (Pentru detalii privind conţinutul dosarului care trebuie depus în vederea obţinerii Autorizaţiei de liberă practică accesaţi paginile de web ale Direcţiei de Sănătate Publică din judetul unde sunteţi membru);
  • Avizul OBBCSSR*

* Avizul eliberat de OBBCSSR în vederea obţinerii Autorizaţiei de liberă practică se acordă numai biologilor, chimiştilor şi biochimiştilor care sunt membri ai OBBCSSR şi au dosarul profesional complet.

Orice schimbare a datelor înscrise în Autorizaţia de liberă practică (nume, profesie, grad profesional, adresă) atrage după sine modificarea acesteia si trebuie notificat in scris OBBCSSR.