NOUTATI

OBBCSSR - invingem impreuna!

 

NU NE LASAM UMILITI!

 

 

DE CE SUNTEM UMILITI?

 

 

Examene Specialitati

 

 

COTIZATIE

 

 

COMUNICATE DE PRESA

»Nr. 426/13.04.2018 cu titlul Scrisoare deschisa adresata Ministerului Sanatatii si Ministerului Muncii și Justitiei Sociale. Protest impotriva umilirii profesiilor noastre. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR


»Nr. 280/08.03.2018 cu titlul Dublarea salariilor TUTUROR profesionistilor din laboratoarele de analize medicale la 01.03.2018. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 233/01.03.2018 cu titlul Corpul profesional OBBCSSR solicita Comisiei de Munca a Camerei Deputatilor un coeficient de salarizare de 3,75 % egal pentru toti biochimistii, biologii si chimistii din sistemul sanitar. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 223/28.02.2018 cu titlul Votul deputatilor din Comisia pentru Sanatate invrajbeste chimistii, biochimistii si biologii din sistemul sanitar. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 211/26.02.2018 cu titlul Scrisoare deschisa catre membrii Camerei Deputatilor. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 

»Nr. 201/25.02.2018 cu titlul Inechitatea salarizarii chimistilor, biochimistilor si biologilor din sistemul sanitar are sanse reale de a fi rezolvata in Parlament. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.


»Nr. 193/22.02.2018 cu titlul Corpul profesional al chimistilor, biochimistilor si biologilor din sistemul sanitar solicita Parlamentului completarea OUG nr. 91/2017. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 

»Nr. 174/19.02.2018 cu titlul Corpul profesional al Biochimistilor, Biologilor si Chimistilor din Sistemul Sanitar din Romania solicit Guvernului emiterea unei OUG pentru salarizarea corespunzatoare responsabilitatilor profesionale ale membrilor sai. Apasa AICI pentru a vizualiza Comunicatul de Presa al OBBCSSR.

 


CONCENTRAREA UNOR SPECIALITATI

PROFESII MEDICALE

REVISAL SI OCUPATII MEDICALE

CHIMISTI MEDICALI

   »Importanta chimistilor medicali

BIOCHIMISTI MEDICALI

   »Importanta biochimistilor medicali

BIOLOGI MEDICALI

   »Importanta biologilor medicali

 


 

ACTIUNI ARMONIZARE


 

CALIFICĂRI  PROFESIONALE  ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ:

 

Directiva 36/CE/2005 a PARLAMETULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI din 7 septembrie 2005 privind recunoaşterea calificărilor profesionale stabileşte condiţiile de acces la aceeaşi profesie şi de exercitare a aceleiaşi profesii într-un stat membru al Uniunii Europene.

OBBCSSR este în România autoritate competentă  de reglementare a exercitării profesiilor de biolog, chimist şi biochimist în sistemul sanitar conform legii 200/2004 .

citeste aici continuarea...

 

Art.13 Condiţiile de recunoaştere, Directiva 36/CE/2005

 

Art.14 Măsuri de compensare, Directiva 36/CE/2005

 

Până în prezent biologii, biochimiştii şi chimiştii  din România au solicitat să lucreze în sistemul sanitar din Italia, Anglia şi Franţa. Ceea ce trebuie să  cunoască biologii, biochimiştii si chimiştii  care doresc să  lucreze în aceste ţări sunt  următoarele:

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Italia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Anglia

» Condiţii de exercitare a profesiilor de biolog, biochimist şi chimist în Franţa

 OBBCSSR

ORDINUL BIOCHIMISTILOR, BIOLOGILOR SI CHIMISTILOR IN SISTEMUL SANITAR DIN ROMANIA

 

LEGEA SALARIZARII

 

 

O delegație a OBBCSSR a discutat timp de 2 ore cu reprezentanții Ministerului Sănătății. OBBCSSR are susținere și deschidere la Ministerul Sănătății.

OBBCSSR susține măsurile propuse de Ministerul Sănătății pentru ca salariile membrilor OBBCSSR să nu fie mai mici decât în luna ianuarie 2018.

 

 

 PICHETĂM ECHIPAȚI CUM AR TREBUI SA LUCRĂM!

 


Biroul Executiv National al OBBCSSR a  decis să pichetăm sediul  Ministerului Sănătății  în 20.04.2018, vineri,  între orele 14.00-16.00 - Vezi  înregistrarea la Primăria București.


Pichetăm pentru susținerea rezolvarii inechității salarizării noastre, inclusiv prin acordarea unor sporuri maxime  tuturor laboratoarelor din sistemul sanitar în care lucrează chimiști, biochimiști și biologi. 

 

 

 

 

 

 

 Acesta este răspunsul Guvernului la memoriile și adresele corpului profesional OBBCSSR privind salarizarea membrilor săi din sistemul sanitar public.

Citește răspunsul Aici!


Avocatii OBBCSSR au pornit deja demersurile legale la autoritatile abilitate pentru atacarea salarizarii inechitabile a  membrilor OBBCSSR si speram sa aiba succes.


 

 

 

 

 

 

admin_prez


Reprezentantul OBBCSSR a fost in audienta la Administratia Prezidentiala, Departamentul pentru Sanatate Publica, unde a prezentat si discutat 50 de minute problema salarizarii inechitabile a membrilor OBBCSSR vezi adresa OBBCSSR cu solicitarea redezbaterii in Parlament a legii salarizarii.


Reprezentantul OBBCSSR a solicitat Presedintelui Romaniei sa nu promulge Legea salarizarii unice in forma in care a fost adoptata in Camera Deputatilor in data de 07.03.2018.

 

Toti deputatii din Comisie au primit de la OBBCSSR, pentru a fi corect informati, o scrisoare deschisa cu arugmentele privind salarizarea noastra corespunzatoare - (vezi scrisoarea deschisa)In data de 06.03.2018, delegatia OBBCSSR(vezi delegatia) a fost prezenta la Parlament la Sedinta Comisiei de Munca pentru a sustine salarizarea noastra corespunzatoare.

 

 

 

 

 

Sedinta

 

 Amendamentul  OBBCSSR de marire a salariilor la coeficientului de salarizare 3,75 inregistrat deja la Camera Deputatilor nici nu a fost acceptat pentru discutii.


Astfel, am sustinut amendamentul SANITAS cu coeficient de 2,56 care a fost si acesta respins.


Au votat PENTRU marirea salariului membrilor OBBCSSR 6 deputati. IMPOTRIVA au votat  14 deputati.